tuu-uur-ruu-uut

saabusin just viienda kirjandustuuri raames peetud ürituselt, kus lõuna-eesti pimedamaid nurki külastasid neli purpurmustlast. carolina, urmo, hanna ja kaarel. pole midagi öelda, kena oli, kuigi ilmselt 85% kuulajatest, keda oli niigi vähe, olid sinna üsna vastumeelselt tulnud. raske on midagi öelda, ma ei oska üritusi arvustada,  muusikaga on kergem. saab üle kuulata ja jälgida tekkivaid emotsioone, aga nüüd ma pean oma ajunatukesest minevikumeeleolusid välja pressima ja see pole lihtsaim ülesanne universumis. mul oli põnev ja see on see kõige tähtsam asi. andestagem pattu, et ma polnud nende kellegi luuletusi varem kuulnud. tõsi, urmo metsa nimi mind kummitas, sest ma mäletan kuskilt ühte urmot, kes metsaga kohe kindlasti sugulussidemeid ei oma, kuid sellest piisas, et UM mind kummitama tuleks. üks hanna luuletus, mis rääkis novembriõunadest ja (vist) vanade naiste krimpsus rindadest, meeldis mulle kohe väga. krimpsus rinnad on ka rinnad. ja rinnad on head. lootsin, et keegi nimetab eeskujudena bukowskit või vonneguti, siis mul oleks kohe süda sees hüppama hakanud. samamoodi hoidsin pöidlad pihus, et üks julge võiks noore eesti kirjanikuna mikk pärnitsat soovitada. aga tore ju, et urmo (kes mind kummitab) üdi ja laabani ära mainis. toredad mehed. carolinale ütleks, et papua uus guinea on tore, seal on kera jõgi, ma tunnen ennast erilise ja uhkena. kaarli puhul mainiks, et luule meeldis rohkem kui proosa, kuigi ausalt öeldes ja loogiliselt võttes, see käib nüüd kõigi kohta, ühe korra luuletust kuulates on pigem raske aru saada, mida autor mõtles. kurat, vale, seda polegi vaja teada. raske on seda teost endale sobivaks mõelda. enda tunnetele vastama panna. keerulisem kui metsa allkirjad. kirjandus on ikka silmadega manustamiseks, kõrvad on the smiths’i, radiohead’i ja modest mouse’i ja sigur ros’i kuulamiseks. ma tahaks üritada kuskilt sügavatest netisoppidest nende nelja autori tekste leida. tegelikult ju peaks ka teiste purpurlaste asju lugema (seda vist muideks keegi siin varasemas postituses mainis. ma täpselt ei tea. ma ei lugenud. aga peaks. peaks)


 1. anna k

  minu asju võib leida siuksest kohast nagu: ravenmagic.blogspot.com
  kui kellelegi peaks huvi pakkuma.. aga pigem tahaks ka just teiste asju lugeda..

  armas oleks näha, mis meie purpurmustas orus ka kasvab :)

 2. enna

  Hmm.
  Mulle tekkis ka selline tunne, et paljud seal olla ei tahtnud. Mis tegi mind kurvaks.
  Mina-kes ma oleks seal väga hea meelega, ei saanud seda teha. Kuna muusikakool ootas. Õnneks saime muusika ajaloo tunnist varem ära, seega olin kasvõi selle 15 minutit seal. (:
  Juba see oli värskendav!

  E.

 3. Jalakreem

  Noh, Ennat ootas muusikakool, mind spordikool.
  tulge no teinekordki ! Ja seekord hommikupoole. Sest ma ütlen, käsi südamel, et oleksin tahtnud seal olla, aga paratamatult, ohverdasin enda harimise spordi nimel…
  teinekord ma seda viga juba ei tee.
  tooge ka enda kaaslasi juurde ja juurde. Kuulajaskonna puuduse pärast ärge muretsege, eelkõnelejad+mina vähemalt oskaksime hinnata eesti rohelist kirjandust.

 4. kaarel

  see rindade luuletus on tegelikult carolina oma.
  nii et tillikas.
  kõik autorid ei tule kohe meelde mainida. eriti kui oled juba kolm korda järjest esinenud (see ehk seletab miks vastseliina ülbevõitu ja väsinud välja kukkus) pärnits on andekas tõesti. ei vaidle. ei ole küll minu maitse.
  vonneguti periood oli minul küll. enam nii ei puuduta. buki periood oli ka. tema luuletused meeldivad endiselt, aga sedasorti proosaga olen aina enam opositsioonis. mis kaarli proosa ja luule võrdlusse puutub, siis ei ole absoluutselt nõus.

  aga midaiganes. väljamäe tõmbub nüüd kapslisse ära. kunagi uuesti.

 5. Birk

  muide, ise tuleb üritus korraldada. korralik. kogu kambaga.

 6. siim

  ah, et carolina oma. ei kirjutanudki seda väike punapea. kahju.
  ei tea, kas te just ülbed olite, aga ilmselt enamus rahvast ootas rohkem mölisemist ja loba. mina ja sõber olime igatahes rahul.

 7. Urban Land Magazine

  I’ll right away grasp your rss aas I can not to find your e-mail subscription hyperlink or e-newsletter service.
  Do you have any? Please allow me know so tat I could subscribe.

  Thanks.

 8. follow

  Kapitalnie się czyta twoje teksty. nie mogę się doczekać kolejnych!

 9. check this out

  Super się przegląda twoje teksty. Czekam na więcej!

 1. 1 Avandia.

  Avandia….

  Avandia side effects. Avandia….Leave a Comment