Betti

Betti Alveri kirjandusauhinna žürii koosseisus Hasso Krull (esimees), Andres Langemets, Priidu Beier, Johanna Ross ja Jaan Malin valis oma 1. novembri koosolekul välja kaheksa debüütteost, mille hulgast määrata Betti Alveri kirjanduspreemia laureaat. Auhind antakse pidulikult üle 23. novembril kell 14 Tartu Kirjanduse Majas.

Esiletõstetud teosteks on luulekogudest Maria Lee “Äramõte”, Urmo Metsa “Toimumata tulvade toimik” ja Andrus Kasemaa “Poeedirahu”, proosateostest Olle Lauli “Niguliste õpilased”, Peeter Helme “Puudutus”, Chaneldiori “Kontrolli alt väljas” ja Barthol Lo Mejori “Popdada” ning näidendiraamatutest Ingel Unduski “Taevase rahu otsinguil”.

Betti Alveri kirjandusauhinda annab igal aastal poetessi testamendi kohaselt välja Eesti Kirjanike Liidu Tartu osakond parimale hingedepäevade vahelise perioodi jooksul ilmunud debüütteosele luule-, proosa- või draama vallas. Auhinnastipendium 15 000 krooni pärineb Eesti Kultuurkapitalilt.


 1. eia

  palju 6nne, urmo!

 2. eia

  hingedep2evast hingedep2evani :D kui poeeeeetiline!

 3. kaarel

  mul oli au kohata autori teadmatust oma teose nominatsiooni ehk esiletõstetuse osas.
  oli tõeliselt poeetiline metsa sellega ehmatada (see juhtus 12.11.08).

Leave a Comment