i’ve been thinking…

njah. ma ju üldiselt ei käi ega räägi kusagil miskit kellelegi.

aga kui ma nüüd seekord käisin ja rääkisin, siis ma mõtlesin, et mis sellise asja mõte on.

viis kirjanikku, kirjastuse esindaja, raamatukogu esindaja ja moderaator. ning umbes viisteist kuulajat.

jah, muidugi on väga tore rääkida teiste kirjanikega ja kirjastusala inimestega, see on huvitav ja põnev. aga. aga. ma ju ei pea iseenese pärast seal rääkima, ma tean ise ka, kes ja mis ma selline olen.

seega. olen mõelnud, et tuleks korraldada ise üritus. mitte ühe või kahe purpurmustlasega, vaid võimalikult kõigiga. miks mitte, mõne muu ürituse raames. sellises kohas, kuhu inimesed tahavad tulla, sest seal on võimalik aega hästi veeta. sunnivabalt. vabatahtlikult. avatud meeltega.

mitte ainult kanda ette oma tekste, vaid koostada nendest suur, omapärane tervikteos.  teha üks suur purpurmust teos.

loomulikult me kõik kirjutaksime niikuinii. aga kuidagi totter on kirjutada, kui see kedagi ei huvita. et kui me kõik üksteise teoseid loeme, siis saame sellest targemaks ainult meie ise. aga kusagil seal väljas ei muutu sellest mitte midagi. ma tõesti ei tea, miks see mind ikka veel häirib.

make a difference.

PS1. antagu andeks, aga ma ei saa sinna midagi parata, et ma olen selline neetud revolutsionäär. kogu aeg valel ajal ja vales kohas.

PS2. kurat mulle nii jubedalt meeldib see mõte suure musta keebi kandmisest.


 1. siim

  “aga kuidagi totter on kirjutada, kui see kedagi ei huvita. et kui me kõik üksteise teoseid loeme, siis saame sellest targemaks ainult meie ise. aga kusagil seal väljas ei muutu sellest mitte midagi. ma tõesti ei tea, miks see mind ikka veel häirib.”

  olen nõus, mõtted peavad olema suured, võib-olla saavad siis need reaalsuseks.

  midagi teha oleks tore.

 2. robert

  Väärt mõte.
  See ka ammu plaanis olnud. Kohtuma peaks igaljuhul. Olen mõelnud nö Purpurmustlaste kohvikuõhtule. Tekiks vähemalt võimalus kõik näod ja nimed kokku panna ja üksteist käega katsuda:)

  Hea oleks seda teha jõulukuul… aga kuna me vist kõik mööda eestit laiali puistatud, tuleks tegelikult ühiselt leida aeg, mil võimalikult palju inimesi tulla saaks.

  Kus seda teha, mis vormis teha jne… andke ideid. - see kohvikumõte oli lihtsalt selline esimene, mis pähe tuli.

  ps! purpurmusta koduka täiendused ja kõigi sinna sisse panemised ootavad kulkas rahalist otsust. Töökäed oleks olemas, aga ootama finantsi taga. Kui õnneks läheb, on põhjust jälle kogu kamp kohale kutsuda ja klaase kliristada.

 3. Ingel

  Mõte kohtuda ja teha nö. purpurmustlaste õhtu on loomulikult suurepärane, aga. Ohh, ma kardan, et jõulukuu on hopeless! :-(
  Lootusetu, noh. Kõigil on ju nii kiire-kiire arvatavasti, või kuidas? Ainus nädalapäev, mil vähemalt mina ei pea muretsema, et ega ma ometi tööl olema ei pea, on pühapäev. Samas pole ma mitte raasugi religioosne inimene (nimele vaatamata, hihii) ja ei tekitaks probleemi nt. jõulupühade ajal kodust välja tulekust ja kohtumisest.

 4. siim

  ja kuna kodukal kõiki autoreid praegu kirjas pole, siis võiks teha foorumisse ühe tähtsa postituse, kus on iga purpurmustlase teose näide. et noh, kui mõni tundmatu siia satub, siis ta saaks ilma pika pusimiseta lugeda, millised mehed ja naised siin on. aga sellisel juhul võiks postituse link jäädagi kuhugi nähtavale kohale (nagu see “esita küsimus autorile” on), siis ei kao ta uue massi alla ära.

 5. kaarel

  minu üdini religioosses jõulukuus on umbes kaks potentsiaalset purpurmusta päeva.
  teie
  kaarel baptist väljamäe

 6. Birk

  minu jõulukuus on kõik päevad potentsiaalselt vabad.

 7. Neoon

  :D

  purpurmusta jõulupidu plaanitakse siin.

  fäänsi.

 8. carolina

  25-26 detsember ja tegelikult kuni aastavahetuseni on ju väga potentsiaalselt vabad päevad.

 9. Birk

  lugesin Urmo küllakutset ja olin hästi rõõmus selle üle, aga praegused ilmaolud nüüd just ülemäära plaani õhtul-peale-tööd-tartu-päiksetõusul-tallinna plaani ei soosi :)
  seega, pakuks alternatiivina ikkagi Tallinnas mõnda kohvikut ka välja, kuna, nagu juba mainitud, mu salong alles ootab valmimist :)

 10. Ingel

  Jah, võibolla tõesti oleks jõulupühad päris hea ja rahulik kokkusaamise aeg, rebigem end mõneks tunniks verivorstist ja hapukapsast eemale ning tarbigem ja pakkugem ka vaimutoitu! :-)
  Ühinen ühtlasi Birki viimase kommentaariga, et kohtugem ka Tallinnas. Oma salongi pole paraku minulgi välja pakkuda, aga juhul, kui teile sobib ja on kohta, kuhu edasi minna, siis Tallinnas võiks kohtumisega minu poolest algust teha kasvõi reedel, 28. novembril Pimedate Kuude Luuleõhtu järel. Seda enam, et seal astuvad üles 2 purpurmustlast - Hanna Kangro ja mina. Esinevad veel ka Lee Rajando ja Saul Talve. Niisiis, mõelgem-arutlegem, kas seda üritust saaks kusagil-kuidagi jätkata? Ettepanekud on oodatud!

 11. Ingel

  Nii, mina olen oma osa Suurteosesse panustanud ja Birkile oma tekstid saatnud :-)
  Ja ootan pikisilmi Purpurmusta “klubiõhtut” ehk “tutvumisõhtut” Vilde muuseumis :-) (Millal iganes see siis toimub)

  Muide, sel postitusel on üks viga: ta peaks kuuluma kindlasti ka teema ehk tag’i Purpurmust alla!

 12. hypnosis

  Hi there friends, good post and fastidious urging commented at this
  place, I am truly enjoying by these.

Leave a Comment