enesetapjad

kuidagi piinlik tundub sellist asja äkitselt kirjutada, aga imelik enda teada ka jätta. mu teine noorsooromaan tuli värskelt trükist ja seega ilmub peatselt lettidele. kui teil peaks leiduma üleliigset aega, lugege. kusjuures isegi soovitan. mida ma üldse ei saa öelda kõigi asjade kohta, mida ma teen : )

vihkan sisukokkuvõtteid… ma ütleks, et see on üks õhuline raamat. kuidagi, hmm, iseenesesolev. ding an sich. morbiidne, autsaiderlik, kunstrealistlik ja kahtlemata kõige ilusam teos, mida ma olen kunagi kirjutanud.

1. hanna

ma just loen su raamatut, peab ütlema et sul on väga tihe väljendusviis, kuid need teismelised karakterid tekitavad kõhedust :)

2. Birk

ha ha :) miks kõhedust? “keskmised inimesed” on minu jaoks liiga igavad (ja piisavalt hästi kajastatud paljude, paljude autorite poolt), mind huvitab eelkõige just see, mis jääb kusagile hämaratele äärealadele :) “tihe väljendusviis” on see-eest väga huvitav märkus :)

3. hanna

igasugune kujunemine on huvitav, kuid piir hämarate äärealade ja tavalise ennast vastandava ja- otsiva pubeka vahel on väga hägune. Aga pealegi:) rohkem häirib mind see, et su romaan on juba enne ära liigitatud kui “noorsooromaa” mida ta tingimata olema ei pea, sellest lähtuvalt peaks seda teatud “pilgiga” lugema ja see pilk ei meeldi mulle aga see ei jäta mind ka puutumata.

4. Birk

seda “noorsooromaaniks” liigitamist ei oska kommenteerida; kui ma peaksin ennast kasvõi Eesti kirjandusmaastikul kuskile liigitama, ei oskaks ma seda teha ja üldse tuleks sellest üks puine ja tinglik protsess :) minu enda jaoks on sellel noorsoo-eesliitel siiski see eelis, et see määratleb lugejaskonda. mõnes mõttes ehk kurb, kui vanemad lugejad ei vaevu kätte võtmagi, eeldades mingit “lapsikust”, aga teisest küljest pean palju olulisemaks, et sellist kirjandust loeksid just noored. minul isiklikult pole mingit statementi, mida ma tahaks teha, ega “elutarkust”, mida mul oleks esitada, aga ma tahaksin inimeste mõtetesse pikkida mõned küsimärgid - eelkõige just nende “enesestmõistetavate” asjade kohta, ja seda just sellisel eluetapil, kui inimene on veel võimeline oma hinnanguid ja arusaamu küsimuse alla seadma.

5. Jim

Cool. Õnnitlen.

Leave a Comment