Vastuseks Eia üleskutsele midagi kirjutada:

Ei jaksa kirjutada, aga pealkirjad pakun välja:

Vint, Raudam ja teised viripillid…

Globaalkirjanik Baturin

Kas Teede ikka läks Tartusse?

Elo Viidingu emapuhkus. Ota misassja?!

Isa tuba on tühi. Nooremast proosast.

1. Hanna Kangro

Minu viimase aja kõige suurem lugemiselamus on juba ammu välja antud ja pärjatud aga minul millegi pärast lugemata olnud Emil Tode “Piiririik”. Mulle meeletult meeldib Õnnepalu esteetika, see on selline lihtne aga poeetiline, mõnusad voolavad ja sujuvad pikad laused. Meeletult ilus ja kurb on see raamat. Hea on lugeda kirjandust kus kõik on tasakaalus, teravad nurgad ei turrita kuskilt välja, v-o mulle lihtsalt praegu meeldib see aeg ja olud soosivad sellist kulgemuslikku kirjandust.
    Aga Teede ja Viidingu kohta ei oska küll praegu midagi öelda…Aga üks keskkooli õpilane tsiteeris mind oma mingis referaadis mis oli Elo Viidingust, päris naljakas oli lugeda oma nime kasutatud kirjanduse nimekirjast. Eriti et veel tegu oli mu esimese arvustusega mingi viis aastat tagasi.

2. Ingel

Jahh. Ülekutse on põhjendatud, aga niisamuti on ilmselt ka põhjendatud ülitegusate kirjutajate mittejõudmine oma tegemistele reklaami teha.
    Osales ju suur hulk purpurmustlasi ka tänavukevadistel kirjandusfestivalidel, kes Tartus Prima Vistal, kes Tallinnas HeadRead’il (Headel Ridadel?) ja mõni eriti tegus isegi mõlemal! Tagantjärele suur hip-hip-hurraa neile-meile kõigile! :-)

Paar purpurmustlast osalesid ka nädalakese hiljem toimunud vist peamiselt Poogen.ee korraldet Luulemaratonil 15.-16. mail Tallinnas Narva mnt 7. Üksteisega me ei kohtunud, aga kuuldavasti olla sääl üles astunud Anna-Kristiina Pae, Siim Kera ja allakirjutanu Marje Ingel koos muusik Meelis Kommedandiga.

Siinkohal üleskutse kõigile festivalidel osalenud autoritele jagada muljeid vähemalt tagantjärelegi: mis õnnestus, mis mitte (juhul kui), milliseid ideid tekkis edaspidiseks jne, jne.
    JA VEEL: kas ja kuidas saaks meie kõigi hüvanguks ära kasutada seda kuuldavasti soetatud välist kõvaketast? Kas sinna peale saaks-tohiks panna ka videojäädvustusi esinemistest, näiteks?

Leave a Comment